Шоутайм продължава без загуба от началото на сезона в регион

...
 Шоутайм продължава без загуба от началото на сезона в регион
Коментари Харесай

Шоутайм остава непобеден в регион Изток на ББЛ А група, успех за Фаб Файв на Запад

 Шоутайм продължава без загуба от началото на сезона в район Изток на ББЛ А група. Тимът записа осма поредна победа, откакто в дербито на върха надделя ИУ със 73:62 във Варна. 

Двубоят стартира доста оспорвано и с замени на водачеството, само че след мощна серия в края на частта баскетболистите на Кирил Петров дръпнаха с 25:17. Авансът им продължи да пораства и на почивката те се откъснаха с 44:28. След паузата играта бе доста по-равностойна, като преди заключителната четвърт Шоутайм водеше с 62:44. ИУ на два пъти се доближаваше единствено на 9 през последната част, само че когато към този момент времето бе прекомерно малко за цялостен поврат. 

Красимир Димитров записа 18 точки и 8 битки за спечелилите. Александър Иванов е с 14 точки и 8 битки, а Милен Чолаков има 11 точки с 9 битки. Емил Михалев бе над всички за ИУ с 20 точки и 15 битки, Явор Цанев има 18 точки и 7 битки. 

Фаб Файв завоюва единствения мач от район Запад на ББЛ А група, който се изигра в неделя. В „ Овергаз сцена “ в София отборът надделя Спартак Сандански с 87:79.

Само след няколко минути игра столичният отбор взе самодейността и след първата част поведе с 26:19. Домакините поддържаха нежен задатък и през втория интервал, само че на почивката противникът им се приближи на 36:40. Разликата в интерес на Фаб Файв за първи път стана двуцифрена след паузата, като преди последната част резултатът бе 70:57 в негова изгода. Баскетболистите на Янко Янчев завоюва заключителната четвърт, само че без това с нещо да промени крайния излаз на срещата.

Георги Христов бе в основата на триумфа с 32 точки и 14 битки. Дабъл-дабъл има и Георги Кръстев – 18 точки и 11 битки, а по 10 точки осъществиха Стефан Янев (10 асистенции) и Красимир Кръстев. За Спартак Владимир Маринов е с 25 точки и 8 асистенции. Много мощен мач направи и Даниел Делев – 23 точки и 19 битки, а 10 точки добави Стефан Гогев.

Снимка: ББЛ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР